Zo ziet mijn vastelaovend eruit? En de jouwe?

Zo ziet mijn vastelaovend eruit? En de jouwe?

Zo ziet mijn vastelaovend eruit?

Iedere carnavalist viert de vastelaovend op zijn eigen manier. Zo ga ik de sjoenste tied van het jaar beleven! Normaal gezien gaat de vastelaovend zondag van start. Maar omdat we zo bezeten zijn kan ik niet wachten tot zondag en zal ik samen met vrienden, donderdag naar Valkenburg Afzakken. Rond 19:00 komen we samen om met de taxi te vertrekken. Daar aangekomen zullen we ten eerste naar het Walramplein gaan. Daar begint het Auw Wieverbal 2018 stilaan op gang te geraken. Op het plein is er een echt artiestenparade waar de ene na de andere optreden elkaar opvolgen. Hier vind je het programma van het Auw wieverbal. Later op de avond gaan we richting Grotestraat. Hier is het ene grote gezellige benden. Op het ritme van de vastelaovend muziek, dans de hele straat op en neer. Logische dat we hier naar toe gaan als carnavalist. Voor de gene die er nog nooit naar toe zijn geweest, en er dit jaar ook niet zijn. Er is een live stream waar je kan volgen hoe het eraan toe gaat. Klik hier voor de live stream.

Vastelaovend

Vastelaovend vrijdag.

Op vrijdagmorgen beginnen we eerst met het scholencarnaval en de kinderstoet die door de straten van Lanaken trekt. Daarna is het tijd voor ons klaar te maken voor weer een leuke nacht in Maastricht. We belanden op het vrijthof en de Platielstraat, waar de cafes helemaal zijn omgebouwd voor het carnaval. Beetje bij beetje wordt het drukker en gezelliger. Iedereen heeft er zin in, Maastricht is klaar voor de vastelaovend.

Vastelaovend Zaterdag.

Zo nu is het al zaterdag en vertrekken rond 14:00 naar het Cultureel Centrum Lanaken voor de kinderzitting van de Raod van Laon tot Aoke. De kinderen kunnen zich goed uitleven op de carnavalsmuziek en zo krijgen ze de vastelaovend met de paplepel ingegeven. De avond valt, dus is het hoog tijd om ons klaar te maken voor dag 3. Vandaag gaan we op kroegentocht met de brikkebekkers in Rekem. We komen samen bij Bertha waar we allemaal gezamelijk de bus te pakken. Die ons naar de kantine van aa Rekem brengt, en weer verder naar het jeugdhuis de Brik. Met deze grote groep op kroegentocht gaan brengt de tofste tafferelen mee. Het feest is eindelijk helemaal van start gegaan, nu zijn we niet meer te stoppen. Later op de avond zakken we terug af naar Lanaken. De Raod van Laon tot Aoke organiseert daar het Aaijt Wieverbal in het cultureel centrum Lanaken. En verder zijn er ook weer verschillende kroegentochten bezig in Lanaken.

Vastelaovend

Vastelaovend Zondag.

Zoals de meeste wel weten is er zondag de bessemkaravaan(stoet) in Lanaken. Hier gaan we samen met familie en vrienden naar kijken. Even genieten van alle mooie wagen en groepen die door de straten trekken. Met prins David I die de bessemkaravaan als laatste afsluit. Zo zal de stoet aankomen aan het gemeentehuis, waar ze zich ontbind. Dan kan de onvervalste straten carnaval beginnen. Nu gaan we weer snel naar huis om onze nieuwe kostuum aan te trekken. Tijd is weer aangebroken om terug naar het centrum van Lanaken. Daar staat een grote feesttent, die stilaan terug vol zal lopen met carnavalisten. Ook in alle cafes zal de carnavalsmuziek te horen zijn, het feest zal tot vroeg in de morgen duren.

Vastelaovend Maandag.

Voor mij is deze dag het hoogtepunt van de vastelaovend. We gaan met onze groep K.v. De Drankörgels mee met de stoet van de Brikkebekkers in Rekem. Al vroeg in de morgen zijn we onze wagen klaar aan het maken. Steeds weer een hele karwei, maar meestal komt alles wel in orde tegen dat de stoet vertrekt. We mogen ons opstellen in Oud-Rekem, dit is natuurlijk heel erg leuk want zo kunnen we de hele stoet zien voorbij komen. Dan is het bijna tijd voor prins Jordi I om met zijn wagen als laatste aan te sluiten. Zo trekken gaan we door de straten van Rekem tot het stilaan donker begint te worden. Nu moeten we weer even de handen uit de mouwen steken en de wagen terug afbreken en alles opbergen voor de volgende stoet. Zodra dit gedaan is kunnen we ons weer naar de zaal in Rekem begeven, om de rest van de avond te feesten tot de vroege uurtjes.

Vastelaovend Dinsdag.

Even een dagje uitslapen, om namiddag weer naar de stoet van Smeermaas te gaan kijken. Deze keer is het de beurt aan prinses Nadine I om van de stoet te genieten! Verder zullen we nog naar de heksenverbranding in Lanaken gaan. Om ons daarna in feestgedruis te mengen voor het laatste feestje van de vastelaovend.


Ten slotte.

Van deze dolle dagen zal ik proberen veel foto’s en Live video maken. Je kunt de sociale media in de gaten houden voor al leuke foto’s.

Facebook          Twitter          Instagram 

Vertel in de reactie hoe jou Vastelaovend eruit ziet.Verder veel plezier en feestgenot!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *